ΕΚΟ Kontakt Telefon +38220401800

Nacionalna nagrada za filantropiju za Jugopetrol AD



Nacionalna nagrada za filantropiju za Jugopetrol AD


Nagrade za filantropiju „Iskra“ dodijeljene su na svečanosti koja je organizovana u petak, 29. januara. Žiri za dodjelu nagrada i priznanja je donio odluku da se za 2020. dodijele tri nagrade, jedna specijalna nagrada i pet specijalna priznanja.

Kompanija Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, dobitnik je Nagrade za doprinos na nacionalnom nivou za brojne društveno odgovorne projekte koje je organizovala prošle godine, a od kojih su na svečanosti spomenuti: donacija 40.000 eura za nabavku dva respiratora tokom prvog talasa epidemije, materijalna pomoć za socijalno ugrožene u kojoj su učestvovali i zaposleni, donirajući ukupno preko 20 tona paketa pomoći vrijednih preko 20.000 eura socijalno ugroženima, donacija goriva za Crveni krst Crne Gore u vrijednosti od 5.000 eura, donacija za Rimski trg u vrijednosti od 28.000 eura, donacija 8 televizora Dječjem domu Mladost kao i školskog pribora za djecu, donacija krvi zaposlenih, stipendije za master studije dva studenta, donacija novogodišnjih poklona za djecu koja tokom zimskih praznika borave na Institutu za bolesti djece, kao i mnogi drugi projekti.

Ovo je jedna od najvažnijih priznanja za kontinuirano društveno odgovorno poslovanje, postignute rezultate u ovoj oblasti kao i doprinos zajednici.