ΕΚΟ Kontakt Telefon +38220401800

Obavještenje o Sazivanju Vanredne Skupštine Akcionara

 
OBAVJEŠTENJE O SAZIVANJU VANREDNE SKUPŠTINE AKCIONARA

 

Na osnovu člana 135, 149 i 329 Zakona o privrednim društvima (“Sl. list Crne Gore” broj 65/2020) i Odluke Odbora direktora broj: 10055 od 24.02.2021. godine,

 

saziva se

VANREDNA SKUPŠTINA AKCIONARA JUGOPETROL AD

 

I. Vanredna Skupština akcionara Jugopetrol AD održaće se dana 30.03.2021. godine (utorak) sa početkom u 11:00 časova, u hotelu CentreVille, Grand Room, ulica Cetinjska 7, 81000 Podgorica pod uslovom da u datom periodu ne budu na snazi privremene mjere radi sprečavanja i suzbijanja novog koronavirusa koje bi onemogućavale njeno održavanje.

 

II. Vanredna godišnja Skupština akcionara će se održati sa sledećim:

 

DNEVNIM REDOM

 

1.     Otvaranje Skupštine i izbor radnih tijela:

a.     - predsjedavajućeg Skupštine,

b.     - komisije za prebrojavanje glasova,

c.     - zapisničara i

d.     – akcionara koji ovjerava zapisnik,

 

2.     Usvajanje novog Statuta Društva

3.     Donošenje Odluke o razrješenju članova Odbora direktora
 

4.     Donošenje Odluke o izboru članova Odbora direktora

 

       I.     III. Odluke iz tačaka 1 do 3 dnevnog reda, donose se većinom glasova vlasnika akcija koji su prisutni ili zastupani putem punomoćnika pod uslovom da Skupštini akcionara prisustvuju akcionari koji posjeduju najmanje 1/2 ukupnog broja akcija (2.326.986 od ukupno 4.653.971 akcija). Odluka pod tačkom 4 dnevnog reda donosi se kumulativnim glasanjem.

IV. Materijali i prijedlozi odluka za vanrednu Skupštinu akcionara biće dostupni akcionarima kompanije najmanje 20 dana prije dana održavanja vanredne Skupštine akcionara u poslovnoj zgradi Društva u Podgorici, na adresi Stanka Dragojevića bb svakog radnog dana od 8-16 časova i  na internet stranici Društva www.jugopetrol.co.me.


V
. 
Akcionari koji predlože člana (članove) Odbora direktora u obavezi su da dostave osnovne podatke o kandidatu, datum i mjesto rođenja, podatke o stručnoj kvalifikaciji i CV, podatke o radnom statusu i prebivalištu, kao i potpisanu Izjavu o prihvatanju kandidature i izjavu da kandidat ispunjava kriterijume propisane Zakonom. Obrazac navedene Izjave biće objavljen uz ovo Obavještenje.

Akcionari mogu dostaviti prethodno navedena dokumenta prije dana održavanja vanredne Skupštine akcionara, u poslovnoj zgradi Društva u Podgorici, na adresi Stanka Dragojevića bb ili istog dana u mjestu održavanja vanredne Skupštine akcionara.

VI.
 
Akcionari će moći da ostvare svoja zakonska prava na Skupštini akcionara lično, putem punomoćnika ili putem glasačkih listića ovjerenih kod nadležnog organa u skladu sa važećim pravnim propisima.


VII. 
Postupak utvrđivanja identiteta akcionara i verifikacija dokumenata na osnovu kojih mogu prisustvovati sjednici, vršiće se u prostorijama mjesta održavanja navedenog u tački I ovog Obavještenja počev od 09:00 do 10:30 na dan sjednice.


VIII.
 
Ovo Obavještenje biće dostupno akcionarima na internet stranici Društva www.jugopetrol.co.me a za sve dodatne infomacije u vezi sa vanrednom Skupštinom kontaktirati broj: +382 20 401 802.


  Predsjednik Odbora direktora 
        Georgios Georgiou




Materijale i prijedloge odluka za Vanrednu Skupštinu Akcionara možete preuzeti na sljedećoj stranici.