ΕΚΟ Kontakt Telefon +38220401800

Obavjestenje o prosirenju dnevnog reda vanredne Skupstine 2022

Odbor direktora JUGOPETROL AD, na osnovu člana 139 stav 2 Zakona o privrednim društvima („Sl. list CG“, br. 65/2020 i 146/2021), člana 27 Statuta JUGOPETROL AD i Odluke Odbora direktora o proširenju dnevnog reda br. 73463 od 07.10.2022. god., objavljuje

OBAVJEŠTENJE

O PROŠIRENJU DNEVNOG REDA

VANREDNE SKUPŠTINE AKCIONARA JUGOPETROL AD

  1. Obavještavaju se akcionari JUGOPETROL AD da je dnevni red vanredne Skupštine akcionara zakazane za 18.10.2022. godine (utorak) sa početkom u 11.00 časova, u hotelu CUE, The Capital Plaza, ulica Cetinjska 7, 81000 Podgorica, sala Conference 1, proširen na način što se dodaje dodatna tačka koja glasi:

“4. Donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta”

 

Prošireni Dnevni red vanredne sjednice Skupštine akcionara zakazane za 18.10.2022. godine sada glasi:

DNEVNI RED

1.  Otvaranje Skupštine i izbor radnih tijela:

a.  predsjedavajućeg Skupštine,

b.  komisije za prebrojavanje glasova,

c.   zapisničara i

d.  akcionara koji ovjerava zapisnik;

2.  Prestanak mandata članova Odbora direktora;

3.  Izbor članova Odbora direktora;

4.  Donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta.

  1. Odluke po svim tačkama dnevnog reda, izuzev tačke 3, donose se većinom glasova vlasnika akcija koji su prisutni ili zastupani putem punomoćnika, pod uslovom da Skupštini prisustvuju akcionari koji posjeduju najmanje polovinu od ukupnog broja akcija (2.326.986 od ukupno 4.653.971 akcija). Odluka pod tačkom 3 dnevnog reda donosi se kumulativnim glasanjem.
  2. Podsjećamo akcionare da su materijali i predlozi odluka po predloženom dnevnom redu za Skupštinu stavljeni na raspolaganje od 14.09.2022. godine, a da će materijal i predlog odluke po proširenom dnevnom redu biti stavljeni na raspolaganje danom objavljivanja ovog Obavještenja. Uvid u kompletne materijale za Skupštinu akcionari mogu izvršiti svakog radnog dana od 08-16 časova u poslovnoj zgradi Društva u Podgorici, na adresi Stanka Dragojevića bb, kao i na internet stranici Društva www.jugopetrol.co.me

  1. Akcionari koji predlože člana (članove) Odbora direktora u obavezi su da dostave osnovne podatke o kandidatu, datum i mjesto rođenja, podatke o stručnoj kvalifikaciji i CV, kao i potpisanu izjavu o prihvatanju kandidature i izjavu da kandidat ispunjava kriterijume propisane Zakonom. Obrazac navedene izjave biće objavljen uz ovo Obavještenje na internet stranici Društva: www.jugopetrol.co.me

Akcionari mogu dostaviti prethodno navedena dokumenta prije dana održavanja vanredne Skupštine akcionara, u poslovnoj zgradi Društva u Podgorici, na adresi Stanka Dragojevića bb ili istog dana u mjestu održavanja vanredne Skupštine akcionara.

  1. Akcionari će moći da ostvare svoja zakonska prava na vanrednoj Skupštini akcionara lično, putem punomoćnika ili putem glasačkih listića ovjerenih kod nadležnog organa u skladu sa važećim pravnim propisima.

Obrazac punomoćja i glasačkog listića će biti objavljeni uz ovo Obavještenje na internet stranici Društva: www.jugopetrol.co.me., a biće dostupni akcionarima i u papirnoj formi.

  1. Postupak utvrđivanja identiteta akcionara i verifikacija dokumenata na osnovu kojih mogu prisustvovati vanrednoj Skupštini akcionara, vršiće se u prostorijama mjesta održavanja navedenog u tački I ovog Obavještenja počev od 09.00 na dan održavanja sjednice.

  1. Ovo Obavještenje, predlozi i materijali za vanrednu Skupštinu akcionara biće dostupni akcionarima u rokovima propisanim Zakonom, u sjedištu Društva, na adresi Stanka Dragojevića bb, Podgorica, svakog radnog dana od 08 do 16 časova.

  1. Za sve dodatne infomacije u vezi sa vanrednom Skupštinom akcionara možete kontaktirati Sekretara Društva na broj: +382 20 401 802.

Predsjednik Odbora direktora

Panagiotis Loukas